Celníci v Olomouckém kraji zkontrolovali 33 provozoven, zajistili více jak 1200 litrů lihovin

V souvislosti s případy otrávení metylalkoholem celníci v úterý zkontrolovali v Olomouckém kraji celkem 33 provozoven a zajistili více než 1200 litrů lihovin. Celníci odebrali vzorky a poslali je k analýze do laboratoře, uvedla mluvčí olomouckého celního ředitelství Marie Bortlová.

Olomoučtí celníci v úterý kontrolovali zdanění a značení lihovin v restauracích, bufetech a ve stáncích na různých místech Olomouckého a Zlínského kraje. V Olomouckém kraji celníci kontrolovali 33 provozoven a zajistili více než 1200 litrů lihovin. V rámci působnosti celních úřadů ve Zlínském kraji kontrolovali 11 provozoven a zajistili 100 litrů lihovin.

Zajištěné lihoviny nebyly buď správně značené, nebo řádně zdaněné. Celníci odebrali vzorky a v současnosti jsou zaslány k analýze do celně technické laboratoře. Kontroly celníků stále pokračují,“ uvedla mluvčí.

V letošním roce v období od 1. ledna do 9. září provedli více než 500 kontrolních akcí a z toho bylo bezmála 60 s pozitivním výsledkem. Zajistili více než 18 tisíc litrů alkoholu a zabránili tak daňovému úniku, vyčíslenému na dva a půl milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x