Majitel Likérky Drak nabídl milion korun tomu, kdo jej přivede na stopu padělatele alkoholu

ZLÍN - Majitel Likérky Drak Pavel Čaniga slíbil milion korun tomu, kdo jej přivede na stopu pachatele, který má na svědomí padělaný alkohol s obsahem dřevěného lihu. Ve středu řekl sám Čaniga.

Čaniga o odměně informoval na mimořádné tiskové konferenci, kterou ve středu firma svolala. „Opakovaně se prokázalo, že se lidé otrávili padělky lihovin naší firmy. Přesto už nyní počítáme škody v řádech desítek milionů korun, a proto nebudu čekat, až policie pachatele dopadne. Nabízím milion korun za stopu, která mě přivede k pachateli,“ prohlásil Čaniga.

Doplnil, že likérka ani po kauzách otrav metylalkoholem nemá žádný zákaz nebo omezení prodeje či výroby. Celní dohled ve firmě trvá.

Čaniga byl v roce 2005 souzený za daňové úniky. Byl podezřelý z nákupu nelegálně vyrobených lihovin, na které měl lepit originální etikety. Později byl však zproštěn viny.

V České republice ve středu stoupl počet obětí na otravu metanolem na 12. Další možná úmrtí v souvislosti s požitím závadného alkoholu prověřují policisté ve Zlíně a v Moravskoslezském kraji.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x