ZVUK 2012. Známé tváře, odbornost namísto politikaření

Pořádat vstupní tiskovou konferenci, na níž premiérově představí stěžejní osobnosti a myšlenky pro krajské volby, v časech, kdy jsou novináři na roztrhání z "důvodů" metanolových, může být považováno za nehoráznou smůlu. Oč komornější návštěvnost médií, o to zajímavější životní a tudíž, ať hlavní protagonisté chtějí, nebo ne, politické postřehy přítomných. Do boje o přízeň voličů jde v konkurenci 21 dalších subjektů i ZVUK 2012.

Lídrem je dlouholetý ředitel Slováckého muzea v Uherském Hradišti Ivo Frolec, otcem myšlenky zkusit jít do bitvy s velkými zavedenými stranami zcela nestranicky, Jiří Severin, publicista a pedagog: „Politické strany zleva i zprava prostě zklamaly, je potřeba změnit volební systém, lidé si sami musejí vybrat své zástupce,“ říká Severin, který si už post radního pro kulturu okusil v první „Slavíkově“ krajské radě.

Naši kandidáti vstupují do voleb s krédem odbornost, profesionalita, serioznost či prosperita, mladí lidé přestávají na pojem stranickost slyšet, pokud na něj nejsou přímo alergičtí,“ říká lídr Frolec.

ZVUK 2012 ctí myšlenky světově uznávaného ekonoma českého původu Milana Zeleného. Ten mimo jiné při podpoře hnutí připomíná jednu zajímavou věc: „Tomáš Baťa byl ve Zlíně čtyřikrát zvolen starostou, a to jako nestraník.“

Po delší době se do politiky byť v mírně odpolitizované podobě dává i publicistka Dana Lipovská. „Mě samozřejmě láká spolupráce s osobnostmi, se kterými jsem se měla možnost seznámit mimo jiné jako novinářka, a k nimž chovám přirozenou úctu,“ podotýká LIpovská, která je na druhém místě kandidátky.

Níže jsou pak k nalezení mimořádně zajímaví lidé kraje. Mimo jiné třeba fotbalista Tomáš Polách, anebo bývalý starosta Uherského Hradiště Ladislav Šupka či podnikatel v lázeňství Antonín Plachý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x