Tenisová sezóna vrcholí. Ve Zlíně se budou měnit partnerky

Poslední letní víkend nabízí opravdu nejrůznější škálu tenisových událostí. Od semifinále Davis cupu, až třeba po příjemná zpestření vrcholící sezóny rekreačních hráčů. Tím může být  i sedmý ročník oblíbeného turnaje smíšených dvojic se zajímavým názvem i obsahem Výměna partnerek.

Určitě to bude příjemná nejen sportovní ale také společenská událost, alespoň v předešlých šesti ročnících tomu tak vždy bylo,“ láká na sobotní turnaj smíšených párů duchovní otec akce, prezident zlínského Tenisového klubu Milan Kalus. Principem turnaje je to, že dvojice, která dorazí spolu má jedinou jistotu. „Ženy mužům vždy okamžitě odebereme, jejich jména dáme do klobouku a losujeme, je tak jisté, že si spolu nezahrají. Jde nám samozřejmě o sportovní i společenskou stránku věci, vznikají nová přátelství a o to jde především,“ vysvětluje Kalus.

Manažer Zdeněk Mikel se na akci těší. „Zdali je lepší hrát debla s muži, anebo s ženami? Těžká odpověď,“ říká zkušený a kvalitní amatérský tenista. „Musím být diplomat, a tak řeknu, že jde o bezvadné zpestření závěru sezóny pod širým nebem,“ směje se.

Poprvé dorazí lékař Miroslav Krhovský, ten sebou bere z Uherského Ostrohu dceru, sám je považován za jednoho z nejlepších rekreačních hráčů regionu. „Moc rád si vyzkouším něco nového, tenhle turnaj láká svou neobvyklostí, mixa si za sezónu opravdu moc často nezahraji.“

Ve zlínském areálu Na Vršavě přivítají účastníky zítra od devíti hodin, do posledních chvil otevřená startovní listina dvojic se uzavře v půl desáté.

Zajímavou konkurenci má Výměna partnerek ve Valašském Meziříčí. Tam se koná v totožném čase další ročník „Berďa cupu“, jeho hlavním aktérem je v tamním tenisovém klubu otec našeho nejlepšího hráče a místního rodáka Tomáše Berdycha, Martin. „Sjede se k nám určitě výborná konkurence, těšíme se, ale ladné ženy a dívky s tenisovou raketou vám trošku závdiím,“ posílá na dálku do Zlína pozdrav i od svého syna, který bude ve stejný den válčit s Radkem Štěpánkem ve čtyřhře Davis cupu tisíce kilometrů daleko v Buenos Aires.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x