Zlínští policisté obvinili distributora pančovaného alkoholu

ZLÍN - Zlínští kriminalisté obvinili ve čtvrtek večer distributora (51) ze Zlína, který ve Zlíně dodával pančovaný alkohol. V pátek řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Jak Jaroš sdělil, muž si vyslechl obvinění z přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, přečinu neoprávněné podnikání a přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Hrozí mu až osmileté vězení.

Muž v garáži, ve které se ve čtvrtek uskutečnila domovní prohlídka, míchal a stáčel do lahví alkohol, který následně uváděl do oběhu. Nekolkované láhve s nebezpečným alkoholem distribuoval do prodejny na Jižních Svazích, odkud si je zakoupili někteří zákazníci, kteří se následně otrávili metylalkoholem. Do této chvíle se na Zlínsku metanolem otrávilo 11 lidí, z čehož dvě ženy nepřežily,“ podotkl Jaroš. Garáž ukrývala kolem pětistovky lahví pančovaného alkoholu.

V pátek ráno podali kriminalisté návrh na vzetí distributora do vazby. „Vyšetřování případu nadále pokračuje a stále platí varování před pitím pochybného alkoholu,“ doplnil Jaroš.

Jak se podařilo zjistit, jedenapadesátiletý muž žil sice v bytě ve Zlíně, ale oficiálně měl trvalé bydliště nahlášeno na adrese zlínského magistrátu. Muž byl také v minulosti dvakrát soudně trestaný, a to v roce 1977 a 1978.

V kauze metanol jde ve Zlíně už o v pořadí druhé obvinění. První padlo ve středu a vyslechl si jej sedmatřicetiletý majitel prodejny na zlínském sídlišti Jižní Svahy, ve které se pančovaný alkohol prodával. Za porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží mu hrozí až tříleté vězení či zákaz činnosti. Majitel obchodu byl ve středu propuštěn na svobodu a věc se bude řešit ve zkráceném přípravném řízení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x