Zlínští kriminalisté zadrželi další podezřelé v kauze metanol

ZLÍN - Policisté ve Zlínském kraji zadrželi v souvislosti s otravami pančovaným alkoholem už celkem pět lidí. Informaci v pátek potvrdil mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Policie už dříve zadržela sedmatřicetiletého majitele prodejny na sídlišti Jižní Svahy Martina C., kterého obvinila ve středu z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za což mu hrozí až tříleté vězení či zákaz činnosti. Majitel obchodu byl ve středu propuštěn na svobodu a věc se bude řešit ve zkráceném přípravném řízení.

Ve čtvrtek pak policisté zadrželi distributora pančovaného alkoholu Aleše S. (51), který měl v garáži kolem 500 lahví pančovaného alkoholu. V pátek odpoledne jej soudce Dušan Beránek poslal do vazby. Je obviněn z přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, přečinu neoprávněné podnikání a přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Hrozí mu až osmileté vězení.

Podle soudce od počátku tento distributor spolupracuje s policisty a pomohl odhalit celou širokou skupinu dalších lidí, kteří se na obchodu s pančovaným alkoholem podíleli.

Třetí muž, kterého zlínští kriminalisté zadrželi, zatím nebyl obviněn. Jak se podařilo zjistit, kriminalisté ho dopadli na Zlínsku.

V pátek odpoledne pak mluvčí zlínské policie oznámil, že kriminalisté zadrželi další dva muže. Podle Jaroše policisté nyní zjišťují, zda jsou to pouze překupníci, nebo byla jejich role v rámci „metanolového byznysu“ významnější.

Obvinění zřejmě padne o víkendu, kdy by se také mělo rozhodnout o případné vazbě,“ řekl Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x