Prohibice v kraji. Pro mnohé pořádný šok

Zákaz prodeje tvrdého alkoholu, policejní kontroly v restauracích, přikryté láhve s alkoholem v nákupních centrech. Od chvíle vyhlášení v pátek večer po 19. hodině se opatření naplno rozejla i ve Zlínském kraji.

Právě páteční noc bývá v barech, klubech a restauracích co se tržeb týče naprosto bezkonkurenční. Tentokrát nebyla. „Přicházíme o značné peníze,“ shodovali se jednoznačně výčepní a barmani ve zlínském Golemu, v S Baru či Zelenáčově šopě.

Nařízení ministra zdravotnictví ale provozovatelé restaurací dodržovali bez výjimky. Zkontrolovali jsme společně s kolegy  ze státní policie 93 míst, kde se nalévá tvrdý alkohol, větší problémy nebyly, hospodští nařízení respektovali“ hodnotil noc v sobotu ráno ředitel zlínské městské policie Milan Kladníček. Jen v jednom případě se do hlídky pustili hosté, vše se odehrálo ve verbální rovině.

Ve zlínském Golemu to chtěli po porážce od zlínských beranů rozjet fanoušci hokejové Slavie. „To víte, že bychom si dali panáka tvrdého, ale jak vidím, je i tak solidní nabídka, dáme si něco lehčího,“ smáli se dva muži a jedna dívka.

V provodovské hospodě seděli u vína a piva mladí lidé. „Chtělo by to panáka, vypadá to, že se přesuneme k nám, slivovice je dostatek,“ hlásil jeden z mladíků.

Alkohol ve tvrdší podobě se nesmí ani nabízet, proto v řadě prodejen zmizel úplně, jinde regály překrývají velké plachty, každopádně pro místní lidi o víkendu více práce než jindy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x