Zlínská policie zadržela šestého podezřelého v kauze pančovaného alkoholu

ZLÍN - Zlínská policie zadržela dalšího muže v souvislosti s otravami způsobenými pančovaným alkoholem. V sobotu řekl Petr Jaroš ze zlínské policie s tím, že v metanolové kauze je to ve Zlíně šestý podezřelý.

Muže jsme zatím neobvinili,“ uvedl Jaroš.

Jak policie informovala, zadržováním dalších podezřelých se kriminalisté postupně dostávají do vyšších pater metanolové pyramidy.

Policie už dříve zadržela sedmatřicetiletého majitele prodejny na sídlišti Jižní Svahy Martina C., kterého obvinila ve středu z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za což mu hrozí až tříleté vězení či zákaz činnosti. Majitel obchodu byl ve středu propuštěn na svobodu a věc se bude řešit ve zkráceném přípravném řízení.

Ve čtvrtek policisté zadrželi distributora pančovaného alkoholu Aleše S. (51), který měl v garáži kolem 500 lahví pančovaného alkoholu. V pátek odpoledne jej soudce Dušan Beránek poslal do vazby. Je obviněn z přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, přečinu neoprávněné podnikání a přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Hrozí mu až osmileté vězení.

Během pátku informovala o dalších třech zadržených. Dva z nich už policie obvinila, třetí na obvinění čeká stejně jako poslední muž, který je šestým zadrženým.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x