Angažmá Martina Erata se zatím odkládá

ZLÍN - Dojednání podmínek případného působení Martina Erata v dresu PSG Zlín se o několik dní odkládá. Situace je u něj na rozdíl od dalších českých hokejistů z NHL, kteří strávili léto v Česku komplikovanější, protože Martin kvůli narození dítěte zůstal ve Spojených státech. Svůj přílet se rozhodl zhruba o dva týdny odložit, neboť čeká, zda se jednání o odsunutém začátku NHL nevyvinou tak, že výluka bude krátká. Poté by kvůli rodině zůstal za mořem.

Rozhodnutí samozřejmě respektujeme. Martin věří v to, že v průběhu dvou týdnů by mělo být o délce výluky jasněji, což je pro jeho rozhodnutí důležité. Chápeme, že kvůli pár zápasům nemá cenu s rodinou složitě cestovat. Pokud by se výluka měla protáhnout, pak by trenéru Vlachovi přílet a jednání o působení v dresu Zlína telefonicky v noci na pondělí potvrdil,“ uvedl Mgr. Patrik Kamas, jednatel PSG Zlín.

Jednatřicetiletý třebíčský odchovanec Martin Erat (narozen 29. srpna 1981) hrál ve Zlíně naposledy před sedmi lety, a to v době výluky NHL v sezoně 2004/2005. Tehdy pomohl Zlínu až k postupu do finále play off proti Pardubicím a patřil k nejlepším útočníkům celé extraligy. V 64 zápasech vstřelil celkem 27 gólů a zaznamenal 28 asistencí. „Martin je výborný hokejista a jednoznačně by byl pro nás velkým přínosem. Patří dlouhodobě k nejlepším českým hráčům v zámoří. Je to velký tahák pro diváky celé extraligy,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Erat hrál v mládežnických letech ve Zlíně, v roce 1999 byl draftován týmem Nashville Predators. Přes mládežnické výběry WHL a WHA se dostal až do prvního týmu Nashville Predators, kde působí úspěšně dodnes. Zúčastnil se dvou zimních olympijských her v Turíně 2006 (bronz) a ve Vancouveru 2010. Z mistrovství světa dovezl z Rigy 2006 stříbro a z letošního šampionátu v Helsinkách a Stockholmu 2012 vybojoval bronz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x