Strůjce daviscupového úspěchu míří domů. Narozeninový dort by neměl u Berdychů chybět

Tomáš Berdych, hlavní strůjce skvělého úspěchu naší daviscupové reprezentace v Argentině, se po čase podívá domů. A nebyl tu pěkně dlouho. Sérii zámořských turnajů završil na americkém mistrovství v New Yorku semifinálovou větrnou bitvou na hranici regulérnosti s pozdějším vítězem Britem Murraym. Zbyly mu ještě síly a posunul v argentinském Buenos Aires naši mužskou reprezentaci počtvrté do finále nejslavnější soutěže historie, Davis cupu.

Bude to jeden z vrcholů mé kariéry,“ těšil se hned po vítězném utkání s domácími Argentinci na finále, které se v listopadu odehraje na české půdě proti Španělsku. Doma ve Valašském Meziříčí se na něj těší maminka Hana i otec Martin. Právě dnes jejich úspěšná ratolest slaví 27. narozeniny.

Na dort se snad také dostane, „Berďa“ se chvíli zdrží doma v Česku, než vyrazí na další turnaje do Ázie,“ nastiňuje další program otec Martin. „Teď jen půjde o to, zda si oslavu vychutnáme u nás doma ve Valašském Meziříčí, anebo se za synem vydáme i s dobrotami k němu domů do Prostějova,“ usmívá se spokojený otec.

Každopádně si i s chotí zaškrtli termín 16.-18. listopadu, dosud ale není jasné, kde se finále nejslavnější týmové soutěže v jedné z hlavních rolí s Tomášem Berdychem narozeným přesně před 27 lety, odehraje. Zatím je totiž naše největší sportovní aréna, pražská O2, zadaná pro velkou taneční akci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x