Zloděje ve Zlíně přistihla majitelka bytu, muž utekl přes balkon

ZLÍN - Na zloděje natrefila ve svém bytě v prvním patře osmapadesátiletá žena ze Zlína, když vstávala ráno do práce. Jak oznámil v úterý policejní mluvčí Petr Jaroš, nezvaný návštěvník bez lupu unikl přes balkon.

Žena vstávala do práce ve čtyři hodiny ráno a když se vracela z toalety, všimla si podezřelého světla vycházejícího z pracovního pokoje.V pokoji rozsvítila a uviděla stát na židli neznámého muže, který se zrovna snažil vytáhnout z police set top box.

Překvapení v této situaci bylo oboustranné. Zloděj však zareagoval velmi pohotově a rozběhl se k balkonovým dveřím. Nebojácná žena jej ještě stačila chytit za bundu, rozběhnutého muže však nezadržela. Ten skočil asi z třímetrové výšky a z místa bez lupu utekl. Jednalo se o štíhlého muže ve věku asi 25 let, vysokého přibližně 170 centimetrů, s krátkými tmavými vlasy, oblečeného do bundy tyrkysové barvy,“ popsal pachatele Jaroš.

Zloděj do bytu vnikl přes okno pootevřené na ventilaci. „Není to jediný případ, kdy se obdobným způsobem dostal pachatel do bytu. Zlínští policisté vyšetřují několik podobných krádeží. Apelujeme proto na veřejnost, aby se lidé před podobnými zloději více chránili a nenechávali otevřené ventilační okna při odchodu z domova či během spánku,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x