Italské žestě ovládnou Zlín. Nový akademický rok může začít

Zlín ožil, zaplnil se studenty zdejší Univerzity Tomáše Bati. Nový akademický rok začíná. Letos bude mít jeho úvod hodně slavnostní rámec. Už podruhé jej nazdobí světoznámá hudební skupina Salvadei Brass. Italský žesťový orchestr se ve Zlíně představí po třech letech.

Veřejnosti se nabízí setkání s mistry žesťů poprvé už ve čtvrtek 20. září ve 13 hodin před Univerzitním centrem, kde bude za účasti rektora UTB Petra Sáhy a řady hostů oficálně zahájen akademický rok 2012-2013.

Podruhé se pak veřejnost setká se špičkovými muzikanty od 19.30 minut v univerzitním Academia centru na Mostní ulici. „Dechový orchestr Salvadei Brass je složený z 11 hudebníků hrajících na trubky, lesní rohy, pozouny, tuby a bicí,“ přibližuje těleso jeden z organizátorů jeho unikátních koncertních vystoupení Miroslav Procházka ze zlínské univerzity.

Salvadei Brass již vystoupil na mnoha pódiích po celém světě, například v Německu, Francii, Španělsku, Ukrajině, Mexiku, Spojených státech amerických a dalších zemích. „Pokud ještě zbudou poslední vstupenky, bude je možno zakoupit před koncertem přímo v Academia centru,“ doplňuje Procházka.

Zlínská Univerzita Tomáše Bati letos na svých šesti fakultách poskytne vzdělání téměř 13 tisícům studentů v různých formách studia,“ říká Jan Malý z Rektorátu UTB.

Nový akademický školní rok je příležitostí pro 2900 studentů, kteří začínají 1. ročník bakalářského studia. Ve Zlíně získává vzdělání také 850 zahraničních studentů, mimo jiné z celé řady exotických zemí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x