Dvě pacientky otrávené metanolem propustili lékaři nemocnice ve Zlíně domů

ZLÍN - Dvě pacientky ve věku 62 a 63 let otrávené metanolem propustili lékaři Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně v úterý odpoledne domů. Ve středu řekla Karla Havlíková, mluvčí nemocnice.

Z nemocnice odešly dvě ženy, které byly v hospitalizovány s otravou metanolem od 11. září. „Jde o pacientky ve věku 62 a 63 let. Podle lékařů jsou zcela bez následků, během úterý také absolvovaly oční vyšetření,“ řekla Havlíková.

V nemocnici nyní leží 10 pacientů s otravou po vypití závadného alkoholu, jde o sedm mužů a tři ženy.

Po nedělním probuzení z umělého spánku jsme v pondělí z ARO na JIP přesunuli pětatřicetiletou ženu a v úterý už mohla být přemístěna na lůžkovou část interny. V úterý jsme z ARO přesunuli na JIP také osmapadesátiletého muže, který byl v neděli rovněž probuzen z umělého spánku. Pacient je ještě unavený, komunikuje zatím pomaleji,“ řekl primář ARO Krajské nemocnice T. Bati Radovan Turek.

Z JIP bylo v pondělí a úterý přemístěno na lůžková oddělení interny pět žen a tři muži. Na JIP tedy zůstávají už jen čtyři muži: osmačtyřicetiletý a osmapadesátiletý, kteří byli přijati minulý týden v kritickém stavu jako první pacienti zlínské nemocnice otrávení po požití závadného alkoholu. Dále zde leží 79letý a 42letý pacient. Všichni komunikují.

Zlínská nemocnice měla pro případ dalšího příjmu lidí v kritickém stavu s otravou metanolem k dispozici 10 balení léku Fomepizol. „Slouží jako rezerva pro naše pacienty a pro pacienty Zlínského kraje. V úterý si pro čtyři balení přijeli ze vsetínské nemocnice, kde je od pondělka hospitalizován 46letý muž v kritickém stavu na ARO,“ dodal primář Turek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x