Zlín má třetí oběť metanolu

ZLÍN - Ve Zlínském kraji je třetí oběť metanolu, na otravu zemřela sedmdesátiletá žena ze Zlína. Ve středu sdělila policejní mluvčí Jana Macalíková.

Otravu metanolem potvrdila u ženy nařízená pitva.

Žena bydlela na sídlišti Jižní Svahy. V pondělí 17. září po poledni ji mrtvou v jejím bytě našel syn. „Poblíž těla byly lahve od vodky i rumu. Už v minulém týdnu se potvrdilo úmrtí na otravu alkoholem u dvou žen ze Zlínska ve věku 61 a 62 let. Je pravděpodobné, že žena byla mrtvá přibližně čtyři dny,“ podotkla Macalíková.

I v souvislosti s tímto případem policie znovu vyzývá lidi, aby zkontaktovali a zkontrolovali své příbuzné a rodiče. „Zároveň do vyřešení celé kauzy a zrušení prohibice nedoporučujeme pít tvrdý alkohol. Ve středu v ranních hodinách se v jednom bytě na Zlínsku našel další mrtvý muž. Také v tomto případě budeme prověřovat přesnou příčinu úmrtí,“ podotkla Macalíková.

Zlínští kriminalisté i nadále pracují na vyřešení případu. Postupně rozkrývají cesty, kterými se mohl alkohol do distribuce dostat. „Vzhledem k rozpracovanosti kauzy však o podrobnostech vyšetřování nemůžeme podávat informace, jejich předčasné zveřejnění by mohlo naši práci překazit. Ve Zlínském kraji jsme další pachatele neobvinili. I nadále platí, že stíháme sedm mužů, z toho čtyři jsou ve vazbě,“ dodala Macalíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x