Jihomoravští kriminalisté obvinili prodejce závadné slivovice přes internet

BRNO - V souvislosti s případem prodeje podezřelého alkoholu přes internet obvinili jihomoravští kriminalisté třiatřicetiletého muže. Ten nabízel prostřednictvím inzerátů na internetu a na vývěskách v obchodních domech v Uherském Brodě podle svých slov kvalitní jemnou slováckou slivovici..

Jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová ve čtvrtek řekla, že destilát pak posílal nejčastěji v pet lahvích poštou, ale nabízel i osobní odběr. „Doručení poštou si s tímto prodejcem domluvil i osmatřicetiletý muž z Blanenska, který je od sobotního rána s diagnózou otravy metylalkoholem hospitalizovaný v boskovické nemocnici,“ řekla Vedrová.

Kriminalistům se prodejce podezřelé lihoviny podařilo zjistit již v sobotu. „Zabavili jsme také větší množství závadného alkoholu. Od soboty proto komunikujeme se všemi odběrateli, které se nám podařilo zjistit z telefonního výpisu a výpisu e-mailové komunikace prodejce,“ komentovala postup vyšetřování Vedrová.

Kriminalisté podle ní zjistili, že několik litrů podezřelé slivovice si na domácí oslavu koupili i zákazníci ze Slovenska. Kontaktovali proto slovenskou policii a požádali ji o spolupráci. Slovenští kolegové pak okamžitě vyrozuměli muže, který si podezřelý destilát koupil, a následně všechny lidi, které jej na oslavě konzumovali, aby se ihned dostavily k lékařskému ošetření.

Rozbor vzorku lihoviny, který zajistili policisté na Slovensku, vysokou koncentraci metylalkoholu potvrdil. Po upozornění policie vyhledali jeho konzumenti lékařskou pomoc. Jeden z mužů, který se zúčastnil slovenské oslavy, pak odjel do Písku, kde je hospitalizovaný v nemocnici,“ popsala průběh otravy několika lidí Vedrová.

Kriminalisté před obviněným internetovým prodejcem ihned varovali všechny konzumenty, kteří už závadný alkohol z tohoto zdroje mohli mít doma, aby jej v žádném případě nekonzumovali a vše oznámili na linku 158.

Třiatřicetiletému prodejci sdělil vyšetřovatel obvinění z trestného činu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. „Obviněný muž je stíhaný na svobodě,“ řekla Vedrová. Na případu kriminalisté i nadále pracují.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x