Zlínská nemocnice propustila další dva pacienty po otravě metanolem

ZLÍN - Zlínskou nemocnici opustili další dva pacienti, kteří zde byli hospitalizovaní s otravou metylalkoholem. Jak řekla ve čtvrtek mluvčí nemocnice Karla Havlíková, jednalo se o devětašedesátiletého muže a dvaapadesátiletou ženu.

Oba pacienti jsou v pořádku a podle lékařů bez následků.

Zdravotní stav ostatních pacientů a pacientek se lepší. Nyní máme v nemocnici hospitalizováno osm lidí s otravou metanolem, a to šest mužů a dvě ženy. Dva muži leží na JIP, ostatní jsou na lůžkových odděleních interny,“ poznamenala Havlíková.

Další pacient leží také v nemocnici ve Vsetíně, nemocnice ho přijala v pondělí v kritickém stavu. „Muž je nadále v umělém spánku, jeho stav je stabilizovaný. Klesá hladina metylalkoholu v krvi, čekáme na výsledek aktuálních vyšetření, podle nich budeme postupovat v další léčbě,“ konstatovala mluvčí vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

Ve čtvrtek nad ránem ve vsetínské nemocnici vyšetřili dalšího muže, který se dostavil se zdravotními obtížemi po předchozím požití alkoholu. Vyšetření provedené specializovanou toxikologickou laboratoří v Olomouci ale odhalily, že se o intoxikaci metylalkoholem nejednalo.

Ve Zlíně původně leželo 12 pacientů. Další tři ženy (61, 62 a 70) na otravu metanolem zemřely ve svých domovech. Policisté ještě čekali na výsledky pitvy u dvaaosmdesátiletého muže z Napajedel, u kterého se ale ve čtvrtek otrava metanolem nepotvrdila.

--> --> --> --> -->