Kvůli opravě silnice v Loukách musejí cestující zlínskou MHD počítat se zpožděním

ZLÍN - Komplikace v dopravě i zpoždění vozidel zlínské MHD si vyžádá oprava povrchu hlavní dopravní tepny I/49 ve Zlíně - Loukách. V pátek uvedl za Dopravní společnost Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota.

Silničáři zde ve dvou úsecích o délce asi 200 a 300 metrů opravují povrch vozovky a vždy jeden jízdní pruh ze čtyř bude po dobu práce silničářů uzavřen. Lze očekávat tvoření kolon automobilů a zpoždění vozidel MHD.

Pracovníci odfrézují staré živičné vrstvy a budou pokládat nový živičný koberec. Stavební práce se dotknou i zastávek MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. „Ve směru jízdy z Otrokovic do Zlína budeme dočasně posunovat zastávku Šrámkova (u okresního soudu) o několik desítek metrů zpátky – ještě před tamější křižovatku. Podle aktuálního postupu prací budeme podobně posunovat na provizorní stanoviště i zastávku Louky-Růžová a zastávku Louky-křižovatka. O posunutí zastávky budou informovat nápisy na původních zastávkách,“ uvedl hlavní dispečer dopravní společnosti Josef Polách.

Jakékoli práce, dopravní nehody a mimořádnosti na páteřní trase mezi Zlínem a Otrokovicemi mají zpravidla za následek zpomalení dopravy, vytváření kolon vozidel, čekání. „To se plně týká i našich vozidel na linkách 2, 6, 10, případně 70. Prosíme cestující o pochopení,“ řekl ředitel dopravní společnosti Josef Kocháň. Pokud vzniknou velká zpoždění řádově v několika desítkách minut, dopravní společnost zmírňuje následky mimořádné situace otáčením zpožděných trolejbusů v centru Zlína kolem kostela s tím, že nasazuje posilové autobusy, které přepravují cestující po přestupu dál ve směru do Bartošovy čtvrti nebo na Jižní Svahy. Dopravní společnost také musí povolat do služby další řidiče, aby vystřídali své kolegy ze zpožděných spojů za účelem dodržení jejich povinných bezpečnostních přestávek.

Od firmy, která zajišťuje opravu silnice, máme přislíbeno, že stavební práce nebudou začínat v pracovních dnech dříve než v osm hodin, aby nebyla narušena alespoň ranní doprava dětí do škol a cestujících do většiny zaměstnání. A nové živičné vrstvy se mají pokládat naopak až po 17. hodině, tedy po odpolední dopravní špičce,“ dodal hlavní dispečer dopravní společnosti.

Oprava silnice v Loukách potrvá do čtvrtka 27. září.