Stav kroměřížské pacientky s otravou metanolem se zlepšil

KROMĚŘÍŽ - Mírné zlepšení evidují lékaři u své pacientky (66), kterou nemocnice přijala v noci na sobotu s těžkou otravou metanolem. V neděli to uvedla mluvčí nemocnice Veronika Klímová.

Žena stále leží na ARO. „Její stav je stabilizovaný. Žena je při vědomí, komunikuje a stále pokračujeme s podáváním speciálního léku Fomepizol,“ podotkla Klímová.

Podle policejní mluvčí Jany Macalíkové měla žena vypít panáka rumu ve Zlíně.

V sobotu přijali novou pacientku také v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. Podle slov mluvčí nemocnice Karly Havlíkové je žena hospitalizována na JIP a byla jí rovněž nasazena léčba Fomepizolem. „Intoxikovaná žena je v neděli při vědomí a komunikuje. Údajně se měla napít vodky,“ popsala její stav Havlíková.

Ve Zlínském kraji bylo s otravou metanolem hospitalizováno už 15 lidí, 13 jich přijala zlínská nemocnice, jednoho nemocnice ve Vsetíně a jednoho v Kroměříži. Aktuálně leží v nemocnicích devět pacientů – sedm ve zlínské nemocnici a po jednom pacientovi pak ve Vsetíně a Kroměříži. Ostatní pacienty už zlínská nemocnice propustila do domácího léčení. Kromě hospitalizovaných zemřely ve Zlínském kraji na otravu dřevěným lihem další tři ženy (61, 62 a 70), a to ve svých domovech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x