Na Slovácku přibylo podnapilých i rychlých řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Za posledních sedm dní na Slovácku rapidně přibylo podnapilých a příliš rychlých řidičů. Sdělil to policejní mluvčí Aleš Mergental.

Za jediný týden policisté přistihli 12 opilých řidičů, o týden dříve v policejní síti uvízl jen jeden. Nejsilněji opilý byl dvaatřicetiletý řidič octavie, který měl v těle 2,86 promile.

Nejvíce podnapilých řidičů zadrželi policisté ve středu 19. září. Policisté v ten den odhalili pět řidičů pod vlivem alkoholu, jednalo se o tři muže a dvě ženy.

Výrazně přibylo také šoférů, kteří překročili povolenou rychlost. V posledním týdnu zadrželi policisté 93 těchto hříšníků, o týden dříve jich bylo 54. „Řidičem, který byl v posledním týdnu přistižen při nejrychlejší jízdě, je sedmačtyřicetiletý muž ze Zlínska. Ten jel se svou silnou silniční motorku na silnici I/50 poblíž Hradiště rychlostí 195 kilometrů v hodině. Rychle jel i čtyřiatřicetiletý řidič volva, který jel u Uherského Brodu rychlostí 161 kilometrů v hodině,“ upřesnil Mergental.

V posledním týdnu naopak ubylo řidičů jedoucích na červenou, nepřipoutaných i telefonujících šoférů. Policisté také zastavili méně vozů se špatným technickým stavem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x