Policie zabavila v restauraci na Vsetínsku podezřelý alkohol

BYSTŘIČKA - Láhve s podezřelým alkoholem zabavili policisté v restauraci v Bystřičce na Vsetínsku. Majitel odebíral alkohol v kanystrech bez označení a lil jej do originálních lahví, řekla v pondělí vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková s tím, že testy vyloučily přítomnost metanolu.

Majitele jsme zadrželi a umístili do policejní cely. Alkohol mu dodával další muž, který provozuje restauraci v Kateřinicích. I on skončil v cele,“ uvedla Javorková.

Podle ní policie v Bystřičce zajistila rum, vodku a borovičku v 25 litrových kanystrech bez jakéhokoliv označení. „Z nich majitel alkohol rozléval do skleněných originálních lahví opatřených etiketami a kontrolními páskami, které pocházely z řádných objednávek od legálního distributora,“ sdělila Javorková.

V zařízení v Kateřinicích policisté žádný podezřelý alkohol nezajstili. Našli tam pouze prázdné kanystry. „Odkud muž kanystry s pančovaným alkoholem vzal, to je předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla.

Policie provedla čtyři domovní prohlídky a prohledala i osobní auto, ve kterém majitel restaurace z Kateřinic nádoby vozil.

Mužům hrozí tříleté vězení za porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x