V+V znovu ve společné akci. Do Zlína jede extraligový lídr z Brna

5. kolo hokejové Tipsport extraligy. A zápas jako hrom !  Do Zlína přijíždí i s trenérem Zdeňkem Venerou lídr tabulky, brněnská Kometa, na jaře stříbrný tým naší nejvyšší soutěže. Do akce se tak dostává dvojice V+V, tedy Venera, Vlach. Prvně jmenovaný prvně proto, že je starší, zatímco Vlach slavil v létě padesátiny, Zdeněk Venera měl před pár dny o pět let více.

Novinářské narážky o tom, že by mělo jít o výjimečný zápas oba zkušení trenéři odmítají. „Je ale moc hezké, že můžeme Brňany dotáhnout, mají o tři body více, tak bychom v zájmu soutěže měli vyhrát,“ směje se Vlach, který se ale jinak zásadními prognózami nezabývá.

V brance ho v Litvínově moc potěšil Jakub Sedláček a bude podle všeho hájit branku beraního stáda i tentokrát. „Jsem rád, že jsem klukům pomohl, ale celý mančaft hrál zodpovědně, to se pak chytá líp,“ pochvaloval si dvaadvacetiletý mladík, který už má přes mladý věk značné zkušenosti a okusil i reprezentační dres. Tentokrát zřejmě dostane přednost před uzdravujícím se Horčičkou.

Tak skvělý úvod Zdeněk Venera nepamatuje, nejen v Kometě, jeho tým šlape jako hodinky a má na naše poměry doslova úžasné diváky. „Tohle je fakt zážitek, už to možná tolik nevnímám, ale pomáhají opravdu hodně, nepřestanou nám fandit ani v těžších chvílích,“ pochvaluje si Venera.

Oba muži se na zápas těší, oba odmítají, že by je jejich lepší polovičky Jindřiška a Jana vybavovaly k utkání s rivalem vzdáleným jen sto kilometrů třeba nějakým amuletem. Vlach má až klukovsky dobrou náladu. „Amulet, tak to ne, ale Jana mi při odchodu z domova říká: a už leť !,“ dodává s úsměvem spíše introvertnější vládce domácí střídačky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x