Tři v tom. Tedy v zajetí míčků, lobů i smečů

Tito tři pánové jsou opravdu v tom. Ne, mateřské povinnosti zajisté nechávájí i nadále ženám, jsou ale v nejlepším slova smyslu protkání tenisovými nitkami. Od kotníků až po vlasy. Zleva šéftrenér zlínského tenisového klubu Jan Macharáček, prezident klubu Milan Kalus a Tomáš Macharáček, současný pilovač umu, rozuměj trenér, velké naděje zlínského tenisu Barbory Miklové.

Všichni měli v úterý před polednem velmi dobrou náladu, Barbora totiž zdolala na domácích kurtech ve finále áčkového dorosteneckého turnaje Ostravanku Dagmar Janischovou 6:4 a 6:3, což je ve čtrnácti letech proti soupeřce starší o dva roky úspěch jako hrom.

Jen pro zajímavost, jak jdou myšlenky tří mužů stojících v horních patrech zlínského tenisu. Jan Macharáček si ještě teď vybavuje minulý týden, to měl spolu s dalšími jako funkcionář Českého tenisového svazu na starost „smečku“ 50 potenciálních nových trenérů II. třídy. „Závěrečné testy se píší za týden, uvidíme, jak obstojí třeba Jiří Novák či Michal Tabara,“ připomíná Jan Macharáček, jak zajímavou klientelu v Prostějově v „lavicích“ s kolegy měl a ještě bude mít.

Jeho bratr Tomáš je hlavním „brusičem“ zlínského rodinného tenisového stříbra se jménem Barbora Miklová. „Vítězství na turnaji je další skvělý krůček k vrcholu, ten je ovšem pořád ještě nesmírně daleko, ale Barbora je moc príma holka, umí se soustředit, pořád ji to baví i v tréninku, myslím, že právě teď je pro ni hodně důležité období, skvělé je, že má dokonalou podporu v rodině,“ říká trenér, když spřádá plány na zimní přípravu pod střechou, kam se tenisté za pár dnů přesunou.

Prezident klubu MIlan Kalus má taky dobrou náladu. Zdaleka nejen proto, že je Barbora jeho vnučkou. „To víte, že to potěší, její vzestup je hmatatelný, ale nechci nic zakřiknout, konkurence je obrovská, musí na sobě hodně pracovat, v Tomášovi má opravdu výborného trenéra,“ chválí muž, který je znám svými naprosto originálními nápady.

Teď se na závěr sezóny na zlínskou Vršavu mohou vypravit zájemci o tenis z řad nejmenších dětí, ve státní svátek v pátek 28. září je od desíti hodin pozve na kurty jedna z veličin našeho tenisu, wimbledonská vítězka z roku 1998, Jana Novotná, začíná se v 10.00.

Možná bychom pro tuhle skvělou hráčku mohli připravit sváteční překvapení,“ naznačuje starší z tenisových bratrů Macharáčků Jan, jinak frontman veleúspěšné hudební formace Maho. Na Novotnou tak možná čeká hudební produkce, kterou se kapela proslavuje po celé Evropě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x