Zlínský kraj vyznamenal pracovníky z oblasti sociálních služeb

ZLÍN - Sedm pracovníků ocenil Zlínský kraj za práci v oblasti sociálních služeb. Pětice z nich získala finanční dar 10 tisíc korun, dva dostali mimořádné ocenění, informovala mluvčí Zlínského kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Pracovníky vyznamenal zlínský hejtman Stanislav Mišák spolu s radní pro oblast sociálních věcí Taťánou Nejsesjan (oba ČSSD). „Postavení pracovníků sociálních služeb není z finančního ani společenského hlediska na takové úrovni, jakou by zasluhovalo. Abychom přispěli ke zvýšení prestiže této potřebné profese, uspořádali jsme letos už potřetí iniciativu Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje,“ uvedl Mišák.

Radní Nersesjan vyjádřila přesvědčení, že oceňování je nejen poděkováním, ale i vysláním signálu veřejnosti, „že sociálním službám a lidem z této sféry je potřeba dát patřičnou společenskou váhu i odpovídající podmínky.“

Ze 23 nominací bylo oceněno sedm lidí. Pětice získala finanční dar v hodnotě 10 tisíc korun. Byly to Jarmila Sluková z Oblastní charity Uherské Hradiště, Naděžda Gilarová z Charity Valašské Meziříčí, Jarmila Hromadová z Domova pro osoby se zdravotním postižením Medlovice, Marcela Kukulková z Domova pro osoby se zdravotním postižením Kunovice a Marcela Kotíková ze zařízení Radost, domova pro osoby se zdravotním postižením, příspěvkové organizace, Zlín.

Kromě toho dostali mimořádné uznání Antonín Gajdoš, vedoucí Domova pro seniory Buchlovice, a Tomáš Šťastný, vedoucí Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník-Chvalčov.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x