Kamarádi drželi palce Kometě, rozesmutněli je zlínští mladíci

Seděli na zlínském zimáku každý jinde, po první třetině duelu zlínských Beranů s brněnskou Kometou ale zapózovali oba fotbaloví kamarádi pro Zlin.cz. Petr Švancara a Tomáš Polách toho odehráli na fotbalových trávnících spoustu, hokej mají stejně rádi. A rádi glosovali moravské hokejové derby, mimochodem zápas se vším všudy.

Zlín vedl po první třetině 1:0 a Švancara, hráč brněnské Zbrojovky, momentálně na výsluní fotbalového Olympu po dvou gólech Jihlavě, kroutil hlavou: „Berani teda trkají, jsou o třídu lepší, hrají úplně skvěle, ale bacha, rozchytali nám Jirku Trvaje a ve druhé třetíně se to určitě změní.“

Prorok měl docela pravdu. Druhé dějství napínavého představení bylo gólově daleko pestřejší. Brněnský Tomáš Svoboda otočil skóre, Honejsek a Okál zvedli domácí prapor a Jakub Svoboda srovnal na 3:3.

Parádní hokej, skutečně třída, na to se hodí přijít, jenom v tomhle utkání fandím Kometě, jinak Zlínu,“ hrál to s úsměvem na obě moravské strany Tomáš Polách, teď na rozdíl od kamaráda „Švanciho“ ve fotbalovém podpalubí. Fastav Zlín, jehož barvy hájí ve druhé lize se nebezpečně potápí, prohrál doma i s Vlašimí, a to v poslední minutě. „Strašně se trápíme, musíme to přetrhnout třeba už ve Varnsdorfu, pak máme v poháru doma Jihlavu a kdyby se povedlo vyhrát, jdeme na Spartu,“ neztrácel světlé vize rodák z Brumova-Bylnice.

Třetí třetina přinesla jim i pěti tisícovkám fandů zase zajímavý hokej, gól ale nepadl. Až v prodloužení rozjásal domácí šikovný Honejsek po Holíkově vybídnutí.

Skvělý zápas, body mají oba, neškodilo by si to zopakovat za půl roku ve finále,“ smáli se oba fotbaloví matadoři po zlínské výhře 4:3 ve výborném derby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x