Mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem bude jezdit parní lokomotiva Matěj

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V rámci oslav 120. výročí rožnovské dráhy bude v sobotu mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm jezdit historický parní vlak v čele s lokomotivou Matěj a historickými vozy. Oznámila to mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Akci pořádají České dráhy ve spolupráci s Kroměřížskou dráhou a Valašskou společností historických kolejových vozidel. Ve Valašském Meziříčí se uskuteční doprovodný kulturní program.

Ve Valašském Meziříčí se vedle výstavy lokomotiv a traťových strojů mohou návštěvníci těšit na jízdy parní lokomotivy Kocúr v areálu depa nebo projížďky motorovým vozem po depu a stanici, budou se konat také komentované prohlídky dopravní kanceláře a v čekárně bude výstava železničních modelů,“ upřesnila Šubová.

Součástí programu bude také vystoupení valašského souboru písní a tanců Bača a valašskomeziříčské skupiny Mother´s Support.

Zvláštní parní vlaky s lokomotivou Matěj vyrazí z Valašského Meziříčí v 8.30 a ve 12.30, z Rožnova pod Radhoštěm pak v 9.25 a ve 14.30 hodin. Vlaky zastavují ve všech zastávkách. Ve zvláštních vlacích platí jednotné jízdné, dospělí zaplatí 30 korun. Děti do šesti let cestují zdarma.

Jízdenka platí v tento den i ke vstupu do Hvězdárny Valašské Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x