Matěj versus Žralok. Den kraje uvidí souboj vlakových generací

Nejnovější motorová souprava Regio Shark, tedy jakýsi žralok na kolejích, pohodlný, rychlý a ekologický. Anebo historický vlak tažený parní lokomotivou Matěj s vagóny s dřevěnými sedadly, sice méně svižný, zato však vonící starými dobrými časy na železnici....

Čemu dát na letošním ročníku Dne kraje přednost, to je tedy dilema.

Ředitel Krajského centra osobní dopravy pro Zlínský kraj Českých drah Ludvík Urban má jasno, vyzkoušet by se mělo obojí. V centru Dne kraje, v krajském městě Zlíně, se obě soupravy potkají hned dvakrát. Historický vlak s párou dorazí na nádraží Zlín-Střed v 9 hodin 50 minut.

Odjede až ve 12.43, lidé tu mají jedinečnou možnost projít si v klidu celou soupravu včetně lokomotivy z poloviny minulého století,“ upřesňuje Urban. Pak se Matěj vydá na cestu do domovské stanice, do Valašského Meziříčí. Zatímco ráno odtamtud vyráží pět minut před půl osmou a do Zlína zamíří přes Osíčko, Bystřici pod Hostýnem, Holešov, Hulín a Otrokovice, na zpáteční cestě potěší zájemce o jízdu či o prohlídku ve směru Otrokovice, Staré Město, Uherské Hradiště, Kunovice, Uherský Brod, Bojkovice, Slavičín, Bylnice, Brumov, Valašské Klobouky, Horní Lideč, Vsetín a Valašské Meziříčí, kam dorazí v 18.15.

Očekáváme ale také velký zájem o nejnovější motorovou soupravu Regio Shark, kterou po této premiéře pro veřejnost na Dnu kraje brzy nasadíme na tratě v kraji. Na rozdíl od symbolického jízdného v parním vlaku se „Žralokem“ bude jezdit celý den zdarma. Vlak jede v opačném směru rovněž z Valašského Meziříčí, ve Zlíně bude poprvé v 10 hodin a 42 minuty, pak bude vozit zájemce mezi Otrokovicemi a Vizovicemi, další zastávky ve Zlíně jsou v 11.56, 12.59 a 14.15. Do Valašského Meziříčí, odkud vyjede moderní souprava ráno v 7.20, se vrátí v 15.55.

České dráhy vydaly na Den kraje v sobotu 6. října speciální jízdní řády obou souprav, obě jsou k mání zde.

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’13914′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚512‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13914‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x