Knihovna má strašidlo – přijďte se podívat!

Knihovní strašidlo, muzika, divadlo, výstava i soutěže. To vše bude k vidění v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně ve středu 3. Října v 19 hodin. Akce nazvaná Po setmění je součástí celorepublikového Týdne knihoven.

A Týden knihoven začal také v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně. Čtenáři jistě kromě řady událostí ocení amnestii upomínacích poplatků, knihovna však potěší také rodiče letošních prvňáčků – ti totiž budou mít přihlášení zdarma.

Tajemný svět knihoven

Ve středu 3. října v 19 hodin se potom návštěvníci zlínské knihovny mohou v jejích prostorách připravit na zcela netradiční zážitky. Program Po setmění VII. totiž přinese několik zajímavých perliček. „Tentokrát je nazván Knihovna, toť chalupa kouzelná, a je věnován tajemnému světu knihoven,“ prozradila Zdeňka Friedlová, ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. A dodala, že se všichni mohou těšit také na knihovní strašidlo na půdě, hudební produkci ZE-SWA-HOO-BAND, Knihovnické humoresky v podání amatérského divadla ASPIK, výstavu Knihovny v knihách či na soutěž s kocourem Milošem. Součástí programu bude i vyhodnocení soutěže Knihokvíz 2012 a odměnění vítězů.

Přijďte se podívat i jinam

Během Týdne knihoven budou ve Zlíně probíhat také další akce. V hlavní budově knihovny například výstavka knih s tématikou zdravé výživy v oddělení pro dospělé čtenáře, v Obvodní knihovně na Jižních Svazích potom Prázdninový poutník – výstava pohlednic, obrázků a vstupenek ze zajímavých míst, která navštívili čtenáři a v Obvodní knihovně v Malenovicích 3. října ve 14 hodin beseda s Jindřichem Františkem Bobákem o historii Zlína.

--> --> --> --> -->