V Kroměříži bude nové infocentrum

KROMĚŘÍŽ - Nové Informační centrum radnice Kroměříž vznikne v budově městského úřadu v Prusinovského ulici. Řekl mluvčí města Pavel Zrna.

Během letošního podzimu by měly být hotové všechny stavební práce, aby po Vánocích mohlo infocentrum zahájit provoz.

Informační centrum zřídil městský úřad, ale jeho provoz zajistí ředitelství Knihovny Kroměřížska. „Jsme ve fázi výběru vhodných pracovníků, přípravy nových propagačních materiálů, řešíme vybavení nábytkem,“ uvedla ředitelka Knihovny Kroměřížska Šárka Kašpárková.

Nové infocentrum bude zajišťovat běžnou činnost, hodlá spolupracovat s infocentry kraje, ale především s Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy. Co však nenabídne, je směnárna. „Tuto službu již v centrum města zajišťuje dostatek bank. Místo toho připravujeme pro lidi koutek family point, který poskytne zázemí především mladým rodinám. Bude zde také úschovna tašek a kol,“ poznamenala Kašpárková.

Podle Aleše Opravila z odboru rozvoje města se většina stavebních prací obejde bez narušení provozu v ulici. „Pouze při úpravě nového vstupu do objektu dojde k částečnému záboru chodníku. Zábor bude ale krátkodobý, jen po dobu bourání okna a parapetního zdiva, osazení nových vstupních dveří a zapravení omítky,“ vysvětlil.

Interiér bude upraven tak, aby respektoval historický ráz prostor zastropených valenou klenbou s lunetami. Podle Aleše Opravila bude otevřen na celou délku. Nové infocentrum bude přístupné také lidem s omezenou schopností pohybu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x