Policejní prezident Červíček: v kraji propouštět nebudeme

"Ne, opravdu nebudeme ve Zlínském kraji snižovat ani počty policistů ani počet obvodních oddělení," ubezpečil dnes starosty i vedení kraje ve Zlíně nový policejní prezident Martin Červíček. Vývoj v cause metyl příliš specifikovat nechtěl, rozhodně ale podle něj případ nekončí.

Žádný policista na světě vám teď nebude rozkrývat podrobnosti vyšetřování causy metyl, pokračujeme ale určitě v intenzivním vyšetřování,“ sdělil poté Červíček rázně novinářům v budově zlínského Krajského policejního ředitelství. Nový muž se svým náměstkem Tomášem Kuželem působil věcně, suverenně i sympaticky. Jen času má asi málo. „Prosím, ptejte se, pět minut… Spěcháme.“

Problém posledních dnů, tedy zřejmě závažná pochybení při (ne)ochraně prezidenta republiky v Chrastavě. Reakce policejního prezidenta byla až překvapivě rychlá. „V té souvislosti je jasné to, že musíme urychleně vypracovat úplně novou koncepci ochrany ústavních činitelů,“ tvrdí první muž české policie.

Zlínský krajský policejní ředitel Bedřich Koutný potvrdil to, co jej těší už od čtvrtka. „Opravdu se nebudou snižovat stavy policistů ani obvodních oddělení. Počet na začátku příštího roku bude 1206 policistů a policistek v uniformách i v civilu, počet obvodních oddělení zůstává na čísle 26. Možné jsou přesuny, nikoliv propouštění,“ zakončil Koutný. Mimochodem muž, který nastoupil k policii v čase jejího přerodu na začátku 90. let z civilu a jeho jmenování bylo tehdy něčím republikově nevídaným.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x