Ve Zlínském kraji startuje soutěž Nejlepší podnikatelský záměr

ZLÍN - Technologické inovační centrum ve spolupráci se Zlínským krajem vyhlásilo šestý ročník soutěže Nejlepší podnikatelský záměr. Řekla mluvčí kraje Gabriela Dvorníková.

Soutěžit se bude o ceny v hodnotě 130 tisíc korun. Odborně-kreativní klání je letos poprvé určené nejen pro studenty středních, vyšších odborných, vysokých škol, ale i veřejnost ve Zlínském kraji. Organizátoři soutěže si kladou za cíl najít a podpořit životaschopné nápady mladých lidí, kteří o vlastním podnikání uvažují nebo s podnikáním začínají. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích, a to střední školy a vyšší odborná škola, vysoká škola a veřejnost.

Do soutěže Nejlepší podnikatelský záměr je možné se přihlásit na adrese www.mujprvnimilion.cz. Soutěžící se mohou registrovat a zaslat zpracovaný podnikatelský záměr do 29. února. Autory nejzajímavějších záměrů čekají prezentace před odbornou porotou v rámci druhého kola hodnocení. Soutěžící budou mít možnost získat zpětnou vazbu od odborné poroty, která bude složena z partnerů soutěže, investorů a podnikatelů. Kromě cen v hodnotě asi 130 tisíc korun budou mít účastníci možnost získat také prostor pro podnikání. Tím je roční bezplatný pronájem kanceláře v centru Zlína – v Podnikatelském inkubátoru Technologického inovačního centra.

I v letošním ročníku bude organizátorem soutěže udělena také cena pro střední školu za podporu podnikatelského myšlení u studentů a novinkou pro aktuální ročník je speciální cena v hodnotě pět tisíc korun za technický nápad nebo technologický postup,“ doplnil manažer soutěže Daniel Vaněk.

Otevřením soutěže i pro veřejnost chtějí organizátoři motivovat kromě studentů v regionu také začínající podnikatele, Start-upy či absolventy Univerzity Tomáše Bati s kvalitními nápady, se kterými lze dále pracovat nebo zprostředkovat investici. „K soutěži připravujeme opět sérii čtyř doprovodných workshopů Začni podnikat, změň svou budoucnost, které budou opět velmi zajímavě tematicky zaměřené na problematiku podnikání. Jako hosté přijdou na každý workshop úspěšní podnikatelé a lidé z praxe pohovořit o svých zkušenostech, začátcích a budou připravení také zodpovědět dotazy posluchačů,“ dodala ředitelka Technologického inovačního centra Daniela Sobieská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x