Video: Přineste alkohol na test, občanku s sebou

Zase jednou za dlouhý čas mohou být Zlíňané mírně pyšní, že mají ze svého stálého bydliště výhodu. Právě jen a jen obyvatelům s trvalým pobytem na území města je určena akce, která začala dnes v poledne v budově zlínského magistrátu na Zarámí.

Mohou si totiž bezplatně nechat otestovat alkohol, který mají doma a může vzbuzovat podezření, že s ním není všechno v pořádku. „Každý může přinést tři láhve, prioritně bychom se chtěli zaměřit na vodku a tuzemák, první vzorek se neplatí, druhý a třetí vyjde při testu na třicet korun,“ osvětluje podmínky akce mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Dvořák naprosto správně odhadl velký zájem lidí. Hned úderem středečního poledne bylo v improvizované laboratoři i na chodbě nabito. Akce bude ve spolupráci s odbornou firmou trvat tři dny, do pátku. První den přinesli lidé celkem 170 lahví k testování, nad povolenou hladinu metylakoholu nebyla žádná z nich, ve čtyřech případech ale experti odhalili jiné škodlivé látky v nadlimitním množství. Dnes se s testováním opět začíná úderem pravého poledne. Podívejte se na atmosféru, která v budově zlínské magistrátu na Zarámí panovala…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x