Hurá do bazénu! Dýcháme za své město

V celé republice patří třetí říjnový den Plavecké štafetě měst. Právě dnes je čas, a to až do 20 hodin prokázat, zdali jsme v nejlepším slova smyslu patrioty. Kdo umí, ať se vrhne do vody. A pěkně v barvách svého města.

Uplavat musí každý 100 metrů, není to distance, která by byla dosažitelná jen tak lehce, jak se může zdát. „V létě jsem schválně musel potrénovat, u moře mi to šlo, věřím, že to půjde i tentokrát a neudělám městu ostudu, musím jít kolem minuty a půl, to je takový můj cíl,“ říká Vladimír Salčák z Uherského Hradiště.

Trať může absolvovat kdokoliv od předškolních dětí až po důchodce, právě ti jsou aktivní třeba ve Zlíně. Určitě do toho jdu, ne nadarmo trénuji každý den, říká třeba Gustav Štefánek, který už překročil sedmdesátku, ale ve vodě je díky dennímu tréninku jako ryba ve vodě. „Plavání je mimo jiné zdraví, znáte něco cennějšího?“ klade v souvislosti s reprezentací města otázku mimořádně aktivní senior.

Do bazénů v celé republice dnes mohou až do 20. hodiny lidé zdarma, zvolit si mohou libovolný styl. A mohou přispět v jedinečné soutěži svému městu k co nejlepšímu umístění.

První hodiny se ve Zlíně vydařily. Šéftrenér zlínských plavců Petr Přikryl: „Máme velkou výhodu, spousta dětí chodí do plaveckých tříd a ráda se zapojí, přijít by měl i nejúspěšnější český olympionik Daniel Málek, který nám právě ve sportovních třídách pomáhá.“ A sám legendární zlínský trenér, který dovedl k úspěchům desítky zlínských plavců na nejvyšší úrovni? „Jdu do toho, ale až večer, to bude potřeba každého plavce, tam je vždycky krizová situace,“ směje se Přikryl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x