Farní charita otevírá v Rožnově nové Centrum služeb pro seniory a zdravotně postižené

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm otevřeli ve čtvrtek Centrum služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Celkové náklady na vybudování nového centra se vyšplhaly na 16,87 milionu korun.

Centrum služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením poskytuje nejen zázemí pro 15 pracovníků Farní charity Valašské Meziříčí pobočka Rožnov pod Radhoštěm, ale sloužit bude od čtvrtka především potřebným seniorům a zdravotně postiženým spoluobčanům.

Jedná se o doplnění stávajících služeb, které naše farní charita již poskytuje. K pečovatelské službě, charitní ošetřovatelské službě a sociálním aktivizačním službám tak přibude potřebné centrum denních služeb, což je v podstatě obdoba denního stacionáře. Jde o ambulantní aktivizační službu, kterou budou moci lidé využít každodenně. Maximální kapacita stacionáře je deset lidí denně,“ uvedla pracovnice farní charity Zlatka Lušovská.

Vybudování nového centra stálo 16,87 milionu korun. „Charitě se podařilo získat dotaci ve výši 12,25 milionu korun od ministerstva práce a sociálních věcí. Dalších 4,62 milionu korun jsme pak získali z vlastních zdrojů, a to především z výtěžků Tříkrálových sbírek, adventních koncertů, sponzorských darů firem i fyzických osob. Samotná stavba centra byla realizována od loňského října do konce září letošního roku. Nyní je ještě v dokončovací práci přilehlé parkoviště, které bude částečně sloužit klientům centra a částečně návštěvníkům a občanům Rožnova, kteří zamíří do centra města,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x