Policejní pes Geros z Uherského Hradiště je nejposlušnější, ovládl služební šampionát

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťský služební policejní pes Geros se svým psovodem Radkem Zámečníkem získali první místo na letošním Policejním mistrovství České republiky psovodů se služebními psy v kategorii ovladatelnost a obratnost. Řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Geros je tedy letos nejposlušnějším policejním psem v republice.

Tento titul si vysloužil na několik dní trvajících závodech, na nichž právě v této kategorii, předčil své psí kolegy. Posuzovaly se základní povely jako sedni, lehni, vstaň, chůze psa u nohy psovoda, ale také jeho odložení za chůze nebo reakce na cizí osoby či na střelbu. V oblasti obratnosti se Geros výtečně osvědčil při překonávání různě vysokých překážek, přechodu přes lávku nad příkopem, proběhnutí nízkým tunelem, ale také třeba při plížení,“ upřesnil Mergental.

Psovod na stupních vítězů dostal pohár a diplom, Geros pak od svého pána dostal kolo špekáčků.

Dvojice Radek Zámečník a Geros tvořila s další uherskohradišťskou dvojicí Lubomír Chmelina se psem Akkimem družstvo zastupující psovody ze Zlínského kraje. Při celkovém součtu bodů i z dalších disciplín nejen z poslušnosti, ale i z obranných a pachových prací, se tato čtveřice umístila na osmém místě.

První tři místa získali psovodi se psy z Libereckého kraje, Olomouckého a třetí byla čtveřice z Vysočiny. Letošní republikové mistrovství se konalo ve zlínském výcvikovém středisku v Dobroticích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x