Cestující ve Zlínském kraji bude vozit vlak RegioShark

ZLÍN - První motorová jednotka RegioShark bude od neděle vozit cestující na trase mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm na Vsetínsku. České dráhy (ČD) zakoupí do Zlínského kraje celkem šest jednotek za 384 milionů korun, řekla v sobotu mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Nový vlak předaly České dráhy kraji v sobotu v rámci oslav Dne Zlínského kraje. „S představením a křtem motorové jednotky se uskutečnily i prezentační jízdy pro veřejnost,“ uvedla Šubová.

První cestující se svezou jednotkou RegioShark v neděli z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm, kde bude ve zkušebním provozu nasazena téměř na všech spojích,“ řekl ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah ve Zlíně Ludvík Urban.

Kraj bude mít celkem šest jednotek, které mu České dráhy zakoupí za přispění Regionálního operačního programu Střední Morava. Cena jedné jednotky je 64 milionů korun. Celkové náklady při nákupu šesti vozidel činí 384 milionů korun. Přes 230 milionů uhradí České dráhy.

Vozidla mají maximální rychlost 120 kilometrů za hodinu. Délka vlaku je 44 metrů, počet míst k sezení je 120. Celková kapacita vlaku je 240 osob.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14291′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚516‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14291‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x