Otevření prvního dobročinného obchodu ve Zlíně DOBRODĚJ

Občanské sdružení HANDICAP Zlín otevře 10.10.2012 v 10 hodin první dobročinný obchod ve Zlíně. Obchod je umístěn ve 42. budově továrního areálu. „Přípravy byly dlouhé a náročné, ale díky nadšení všech pracovníků a dobrovolníků jsme to zvládli“, podotkl ředitel sdružení Aleš Chudárek.

Dobročinný obchod vznikl za podpory statutárního města Zlína, které na jeho vybavení poskytlo neinvestiční dotaci. Symbolicky poslední šroub dotáhne a provoz obchodu slavnostně zahájí náměstek primátora statutárního města Zlína Miroslav Kašný.

Do vínku dostal obchod jméno DOBRODĚJ, protože každý, kdo do něj vstoupí, se stává „dobrodějem“ jednou provždy. Ať už si něco koupí nebo něco věnuje, vždy činí dobro.

Princip dobročinného obchodu spočívá v tom, že lidé věnují, co už sami nepotřebují, a tyto věci jsou zde prodány za příznivou cenu. Výtěžek z prodeje podpoří činnost neziskové organizace. „V našem případě to budou terénní sociální služby osobní asistence, dopravní služby imobilním a akce klubu dětí a mládeže“, vysvětlil ředitel občanském sdružení HANDICAP Zlín Chudárek.

Otevírací doba obchodu je denně od 10:00 – 17:00 hodin. Telefonní kontakt je 777 899 974 a e-mail: dobrodej@handicap.cz.

Více informací o službách a aktivitách sdružení najdete na www.handicap.cz.

Mediálním partnerem je

--> --> --> --> -->