Opilý muž ohlásil uložení bomby na rožnovské diskotéce, policie ho dopadla

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Přibližně 300 lidí museli policisté evakuovat o víkendu z diskotéky v Rožnově pod Radhoštěm, anonym totiž ohlásil uložení bomby v podniku. Jak řekla v pondělí policejní mluvčí Lenka Javorková, ještě tu noc se policistům podařilo pachatele dopadnout.

Informaci o umístění nástražného výbušného systému na diskotéce zavolal na linku 158 pár minut před jednou hodinou v sobotu v noci neznámý mužský hlas. Policejní hlídky ihned vyjely do podniku a rovněž k telefonní budce, ze které muž volal. „Na lavičce poblíž telefonní budky ležel devatenáctiletý mladík z Rožnovska, který se nejprve k telefonátu nedoznával, ale později se k telefonování na policii přiznal. Jeho hlas se totiž s nahrávkou zaznamenanou na policii nápadně shodoval. Při zadržení u telefonní budky měl mladík, který byl vůči policistům velmi arogantní, v dechu 3,3 promile,“ doplnila Javorková.

Policisté muže obvinili z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až tříleté vězení.

Mladý muž se navíc během jedné noci ocitl na policejní služebně hned dvakrát. Policisté prošetřovali páteční večer mladíka pro přestupek proti občanskému soužití a majetku, protože přelezl plot u jednoho rodinného domku, který poničil. Na zahradě pak tahal za obojek psa, přičemž ho spatřili majitelé a přivolali policisty. „Mladík byl velmi opilý. Po zadokumentování přestupků jsme muže o půl dvanácté večer propustili. Po necelých dvou hodinách šel do telefonní budky a oznámil uložení bomby. Z diskotéky jsme museli úplně zbytečně evakuovat asi 300 návštěvníků, kteří byli nuceni počkat, až policisté s hasiči a strážníky městské policie objekt prohledají. Žádný nástražný výbušný systém jsme během hodinové prohlídky nenašli,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x