Peníze za sex jiných… Hodně rizikové podnikání

BABICE - Kriminalisté z odboru obecné kriminality zlínského krajského ředitelství ukončili činnost dalšího, v pořadí už čtvrtého erotického podniku v kraji. V úterý oznámila policejní mluvčí Jana Macalíková.

Poprvé díky policistům skončil provoz hodinového hotelu mimo okres Zlín, a to v Babicích na Uherskohradišťsku. Obvinění z kuplířství si tentokrát vyslechla místní jednatřicetiletá žena.

Podnik byl otevřený minimálně jeden rok a za tu dobu se v něm vystřídala asi desítka žen. Naposledy přišly ženy do podniku ve čtvrtek 4. října večer. V ten den se uskutečnila naše akce, při níž policisté zadrželi majitelku,“ konstatovala Macalíková.

Majitelka podniku sice zpočátku trvala na tom, že pouze pronajímala pokoje pro zájemce, například milence nebo řidiče, kteří si tam chtěli odpočinout nebo relaxovat v masážní vaně s tím, že mohli zůstat třeba jen půl hodiny. „Co se pak odehrávalo na pokojích, už prý nesledovala a neměla o tom ani tušení. Zároveň ale nevěděla ani to, jak dobře jsou na zákrok připraveni policisté. Měli velmi dobré informace o propagaci spoře oděných dívek nejen v inzertních novinách, ale i na internetu. Zkrátka byli si jisti, že se nejedná o prostý milenecký azyl, nýbrž že jsou zde k dispozici tyto dívky pro případné zájemce. A dívky to potvrdily,“ uvedla Macalíková.

Žena měla podle policie vymyšlený systém plateb za poskytované služby, nicméně pod tíhou důkazů přiznala, že fakticky kořistila z prostituce provozované jinými. Za to jí nyní hrozí až čtyřleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x