Muž ze Slovácka napadl nevlastního syna rýčem, bude se zpovídat z pokusu vraždy

STUPAVA - Z pokusu vraždy obvinili zlínští kriminalisté muže ze Slovácka (60), který napadl rýčem svého nevlastního syna (45). Ve středu řekla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Událost se stala ve středu 3. října ve večerních hodinách v domě ve Stupavě na Uherskohradišťsku. Soužití obou mužů bylo podle policie plné hádek už pět let.

Stejné to bylo i v osudný den. Otec i syn byli značně opilí. Starší z mužů nadýchal 2,5 a mladší 3,72 promile. Jako vždy se hádali, vulgárně na sebe pokřikovali, v podstatě bezdůvodně. Asi po čtvrt hodině se otčím rozhodl, že syna umlčí. Se slovy, že ho zabije, šel na zahradu, kde vzal rýč a na muže ležícího na pohovce zaútočil. Trefil se tupou částí do jeho hlavy. Útok pak opakoval,“ konstatovala Macalíková.

Syn se po chvíli zmátožil natolik, že se začal bránit. Přesto utrpěl otřes mozku a tržné rány, které mu museli ošetřit v nemocnici.

Po vystřízlivění pachatel vypověděl, že věděl, co dělá, přesto prý nechtěl synovi své manželky ublížit. Oba pánové asi často popíjeli a v podnapilosti spolu nedokázali vycházet normálně. Podle kriminalistů jednal muž v nepřímém úmyslu, avšak s rozmyslem. Nejdříve smrtí vyhrožoval a pak si opatřil rýč. Pachatel je ve vazbě a hrozí mu až 20 let vězení,“ doplnila Macalíková.

Ve Zlínském kraji letos policisté vyšetřovali celkem tři vraždy dokonané a osm pokusů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x