VOLBY 2012: Zlínští strážníci chystají kvůli volbám bezpečnostní opatření

ZLÍN - Městská policie Zlín chystá během průběhu pátečních a sobotních voleb bezpečnostní opatření, aby zajistila hladký průběh voleb. Ve středu oznámila mluvčí Městské policie Šárka Škubalová.

Začátek bezpečnostního opatření je naplánován půlhodinu před otevřením volebních místností, tedy na pátek ve 13.30 hodin.

Volební místnosti se definitivně uzavřou v sobotu ve 14 hodin, strážníci ale budou v pohotovosti až do pozdních sobotních nočních hodin.

Na území statutárního města Zlína je celkem 74 volebních okrsků. Po dobu voleb je vyčleněno 30 strážníků, kteří budou kontrolovat veřejný pořádek v okolí volebních místností po celou dobu jejich otevření.

Zvýšené nasazení hlídek bude ale pokračovat i po jejich uzavření mezi prvním a druhým volebním dnem. Strážníci se zaměří zejména na kontrolu uzamčení a neporušenost pečetí na volebních místnostech. Jelikož se zpracování volebních výsledků uskuteční v budově zlínského magistrátu, budou strážníci monitorovat a usměrňovat příjezd jednotlivých svozových vozidel na náměstí Míru,“ dodala Škubalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x