Míčový čaroděj chystá velký comeback

Nedávno oslavil šedesátiny. Sil, energie a elánu ve vzácné kombinaci s neskutečným žonglérským uměním s míči mnoha druhů má na rozdávání. Charlie, Karel nebo také správně Bursas Charalambos, částečně tedy původem Řek, léta Valach jako poleno z tamního lesa. Teď chystá držitel více než 20 světových a stovek českých rekordů velký comeback.

V sobotu 27. října se představí po delší odmlce v Morkovicích na Kroměřížsku. V tamní sportovní hale předvede rozmanitá čísla. Mimo jiné se dvěma ustálenými míči na hlavě půjde do klekových, lehových a sedových pozic. Bude žonglovat s malým míčem a se zavázanýma očima bude chodit s míčem na hlavě. Nový světový rekord překoná tehdy, když vydrží v sedmihodinovém limitu čtyři hodiny čistého času s míči „přivázanými“ k hlavě.

Svérázný muž má za sebou neskutečné věci. Rád i nerad vzpomíná třeba na 35 000 hlaviček v tělocvičně ve Valašském Meziříčí před čtrnácti lety. Tehdy málem zkolaboval, pomáhat mu musel lékař. Má za sebou i další světové rekordy, které zaslouží obdiv, s fotbalovým míčem „přišněrovaným“ k hlavě absolvoval například čtyřiadvacetihodinovku s malými přestávkami.

Jeho domek v Brankách u Valašského Meziříčí zdobí celá řada trofejí i diplomů. Přibude koncem října z Morkovic další?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x