Protikorupční policie zajistila v kauze Metyl z bankovního účtu 599 tisíc korun

Jako výnos z trestné činnosti zajistila v těchto dnech protikorupční policie z bankovního účtu 599 tisíc korun. Částka by měla souviset s kauzou Metyl, řekl ve čtvrtek mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej.

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) na základě oznámení Finančně analytického útvaru ministerstva financí zjistili, že v září 2012 měl jeden z obviněných mužů v kauze METYL nechat založit ukrajinskou státní příslušnici dva bankovní účty (běžný a spořicí). Jako disponent k účtům se však měl nechat zapsat právě on,“ dodal mluvčí.

Tento muž měl podle zjištění kriminalistů navíc vše v bance vyřizovat. Jako e-mailové spojení uvedl svoji mailovou adresu. „V následujících dnech měl prostřednictvím vydané debetní karty vložit na běžný účet celkem 599 tisíc korun (ve čtyřech vkladech), kdy tato částka byla následně převedena na spořící účet,“ pokračoval Ibehej.

V této věci jsou naším útvarem zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti. Spisový materiál bude předán kriminalistům Krajského ředitelství policie Zlínského kraje, kteří výše uvedeného muže stíhají pro trestný čin obecného ohrožení,“ ukončil mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x