Nejnavštěvovanějším zlínským koupalištěm bylo letos Zelené

ZLÍN - Nárůst návštěvnosti o 2 331 lidí ve srovnání s rokem 2011 zaznamenala během letošní letní venkovní sezony zlínská koupaliště Zelené a Panorama. Oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Na nárůstu se však podílelo pouze koupaliště Zelené, protože koupaliště Panorama zaznamenalo mírný pokles počtu návštěvníků.

Koupaliště Zelené, které se nachází na Bartošově čtvrti, navštívilo během letošního léta 26 479 návštěvníků. Loni přilákalo 22 933 hostů, tedy o 3 546 méně. Koupaliště Panorama na Jižních Svazích letos přivítalo 23 486 lidí. V předchozím roce, kdy tohle koupaliště zažilo premiérovou sezonu, jich bylo 24 701, tedy o 1 215 více než letos.

Ze srovnání návštěvností roků 2011 a 2012 vychází lépe letošek. „Celkem obě venkovní koupaliště letos navštívilo 49 965 zákazníků,“ upřesnil Lubomír Matoušek, ředitel společnosti Steza, která městská koupaliště ve Zlíně provozuje. Dodal, že koupaliště byla připravena k provozu od 1. června do 11. září a koupacích dnů bylo 71. Loni přivítala koupaliště Zelené a Panorama celkem 47 634 návštěvníků, koupacích dnů bylo 68.

Kromě vyššího počtu koupacích dnů měla na letošní nárůst zákazníků vliv i novinka, kterou bylo zavedení čipového elektronického vstupního systému, takzvaných hodinek. „Tento systém umožnil abonentům návštěvu koupaliště se slevou. Díky němu také mohli navštěvovat různá koupaliště bez řady u pokladen,“ sdělil náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN), do jehož kompetencí patří městská sportoviště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x