Zlínští krajští radní schválili rekonstrukce silnic za více než půl miliardy korun

ZLÍN - Krajští radní schválili deset investičních záměrů řešících rekonstrukce komunikací, které má ve své správě Zlínský kraj. Jak v pátek řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková, náklady na jejich realizaci přesáhnou půl miliardy korun.

Silnice se dočkají opravy v průběhu let 2013 a 2014. „Schválené investice se týkají silnic II. třídy. Jde vesměs o velmi významné silniční tahy, které denně používají tisícovky řidičů a které jsou v určitých úsecích v nevyhovujícím až havarijním stavu. Všechny rekonstrukce vedoucí k odstranění těchto nedostatků by měly být zahájeny během jara a léta příštího roku,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje Jaroslav Drozd (ČSSD), zodpovědný za oblast dopravy.

Na Zlínsku se rekonstrukce bude týkat silnice II/490 v Polichnu, místní části Luhačovic. Opravena zde bude vozovka v délce 390 metrů včetně mostu. Dalším rekonstruovaným úsekem bude silnice II/495 v úseku od odbočky na Popov ve Štítné nad Vláří směrem na Jestřabí, a to v délce 853 metrů. Oprav se dočkají také tři kilometry silnice II/490 mezi Horním Lapačem a Fryštákem. Poslední schválenou investicí na Zlínsku je přestavba nepřehledné křižovatky silnic II/492 a II/493. Jedná se o křižovatku u Luhačovic, na které se z hlavní silnice vedoucí směrem z města na Dolní Lhotu odbočuje na Petrůvku. Na jejím místě vznikne nová čtyřramenná okružní křižovatka. Tři její ramena budou představovat napojení stávajících silnic, jedno rameno povede do areálu autokempinku u Luhačovické přehrady. Souběžně bude opravena i silnice vedoucí od křižovatky po začátek města Luhačovice.

Na Vsetínsku budou rekonstrukce provedeny na dvou úsecích silnice II/487, která je významnou propojovací komunikací se Slovenskem. První úsek dlouhý 3,5 kilometru bude opraven mezi Ústím u Vsetína a začátkem obce Hovězí, druhý o délce 731 metrů (včetně mostu) v městě Karolinka.

Na Uherskohradišťsku nový povrch obdrží silnice II/497 mezi pivovarem v Jarošově a okružní křižovatkou u zimního stadionu v Uherském Hradišti a rovněž silnice II/490 mezi Nivnicí a Dolním Němčím.

Na Kroměřížsku čeká stavební úprava silnici II/150 v úseku od konce obce Loukov po začátek obce Komárno v délce čtyři kilometry, z nichž dva úseky dlouhé 600 a 685 metrů budou vedeny v nové trase a původní úseky budou rekultivovány. Rekonstrukce bude provedena i na tři kilometry dlouhém úseku silnice II/432, konkrétně od začátku kroměřížské místní části Vážany, přes obec Jarohněvice až po začátek obce Šelešovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x