Policisté v Rožnově pod Radhoštěm zadrželi Romana Smetanu, po výslechu byl propuštěn

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Policisté zadrželi v pátek v podvečer v Rožnově pod Radhoštěm řidiče autobusu Romana Smetanu, který se proslavil přimalováním tykadel na billboardy politických stran. Jak řekla v sobotu policejní mluvčí Jana Macalíková, Smetana byl po výslechu propuštěn na svobodu.

Smetana byl za pomalování předvolebních billboardů odsouzen k náhradě škody a 100 hodinám veřejně prospěšných prací. Ty neodpracoval, trest mu proto soud proměnil ve 100 dní vězení. Do věznice Smetana nastoupil se zpožděním a odseděl si přibližně třetinu trestu.

Po podání stížnosti bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila pro porušení zákona byl Smetanovi trest přerušen.

Nejvyšší soud se však poté ztotožnil s původním rozsudkem a Smetana měl proto opět v pondělí 8. října nastoupit k výkonu zbylých 67 dní odnětí svobody. To ale neučinil.

Avizoval však, že se v pátek objeví v Rožnově pod Radhoštěm, a to ve volební místnosti, kde měl volit premiér Petr Nečas. Do ní ale nedorazil.

Policisté Smetanu zadrželi kousek od obvodního policejního oddělení v Rožnově pod Radhoštěm a na služebně ho vyzvali k podání vysvětlení. Protože ale dosud soud nevydal příkaz k zatčení, museli jsme ho po krátkém výslechu propustit na svobodu,“ vysvětlila Macalíková.

Kde se Smetana nyní nachází, není známo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x