Na Slovácku přibylo opilých i nepřipoutaných řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Uherskohradišťsku v posledním týdnu rapidně přibylo opilých a nepřipoutaných řidičů, naopak ubylo rychlých šoférů a snížil se i počet motoristů, kteří jeli v technicky nevyhovujících vozech. Oznámil to policejní mluvčí Aleš Mergental.

Bezpečnostní pásy nevyužila více než čtyřicítka řidičů. Několikanásobně na druhou stranu kleslo číslo u překročení maximální povolené rychlosti a u technického stavu vozidla.

Zatímco v posledním týdnu odhalili policisté osm příliš rychle jedoucích šoférů, o týden dříve jich v policejní síti uvízlo 115. Špatný technický stav vozidla zjistili policisté za posledních sedm dní u 10 řidičů, o týden dříve to bylo 114.

V kolonkách u alkoholu, nedání přednosti či jízdy na červenou čísla naopak stoupla. Celkem devět podnapilých řidičů odhalili policisté během uplynulého týdne, o týden dříve to byli dva hříšníci. Při jízdě na červenou nebo nedání přednosti v jízdě zadrželi policisté 29 řidičů, o sedm dní dříve jich policie odhalila 15.

Na červenou barvu na semaforu nereagoval například čtyřiatřicetiletý řidič v Uherském Hradišti, navíc nadýchal 0,74 promile alkoholu.

Dopravní značku Dej přednost v jízdě přehlédl zase osmdesátiletý řidič Škody Fabie, který projížděl křižovatkou v Ostrožské Nové Vsi. Kvůli své nepozornosti narazil do projíždějícího Renaultu. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce, která dopadla dobře pouze pro řidiče, který nehodu zavinil. Třiatřicetiletý řidič Renaultu nadýchal 0,62 promile alkoholu.

Alkohol před jízdou vypil také pětašedesátiletý řidič z Kunovic. Toho dopravní hlídka původně zastavila, protože nepoužil bezpečnostní pás. Poté nadýchal 0,39 promile alkoholu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x