Obyvatelé Valašského Meziříčí označili nejzávažnější problémy města

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Nejzávažnější problémy města označili v rámci čtvrtého Fóra Zdravého města Valašské Meziříčí obyvatelé města. Oznámila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Akce se zúčastnilo přibližně 60 lidí. Cílem setkání bylo hledání nejpalčivějších problémů Valašského Meziříčí, a to očima obyvatel města. „Některé problémy se opakují a zazněly i na loňském fóru, některé problémy byly popsány poprvé,“ uvedla koordinátora projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Alena Střítezská.

Z diskuze nakonec vyplynulo, že za největší problém považují obyvatelé města obchvaty města, vybudování dopravního terminálu v lokalitě vymezené územním plánem, rekonstrukci a využití jižního křídla zámku Žerotínů, narůstající alkoholismus mládeže či úpravu náměstí.

Přítomní také poukázali na to, že nechtějí rušit zvláštní školu, chtějí vybudovat skládku komunálního odpadu, doplnit síť služeb pro seniory a zdravotně postižené a potlačit bezdomovectví. „Mezi dalšími problémy města byla chybějící data o sociálně a zdravotně rizikovém chování mládeže, rekultivace prostoru kasáren, odklonění dopravy z centra města a najít vhodné prostory pro městskou knihovnu,“ dodala Votrubová.

Všechny problémy nyní ověří anketa, která bude od 25. října po dobu jednoho měsíce probíhat formou hlasování na webových stránkách města. „Od stejného data budou moci občané vyplňovat anketní lístky také v listinné podobě v sídlech městského úřadu a také v městské knihovně. O pomoc zřejmě požádáme také místní základní školy,“ dodala Střítezská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x