Opilý šofér bez řidičáku ohrozil v Uherském Hradišti dodávku, její osádka jej zadržela

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až rok vězení hrozí pětadvacetiletému muži, který jel v autě opilý a málem naboural na kruhovém objezdu v Uherském Hradišti do protijedoucí dodávky. Řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Řidič dodávky se blížil ke kruhovému objezdu u vlakového nádraží, když se proti němu vyřítil mladý muž ve Škodě Fabii, který průjezd místem nezvládl a málem do dodávky narazil.

Osádka dodávky se rozhodla za bezohledným řidičem vyjet. Pronásledovali jej až na Mariánské náměstí, kde škodovka zastavila. Mladý muž vrávoral, osádka dodávky jej proto zadržela a zavolala na linku 158. Na místo přijeli policisté, kteří si opilého muže přebrali,“ podotkl Mergental.

Pětadvacetiletý muž z Uherského Hradiště opakovaně nadýchal 2,4 promile alkoholu. Navíc se ukázalo, že nikdy neměl řidičský průkaz. Policisté mu zakázali další jízdu a propustili s tím, že jej předvolali k výslechu ve střízlivém stavu. Za hodinu však skončil muž na policejním oddělení znovu.

Hlídka hradišťských policistů jej zastavila ve stejné fabii v uherskohradišťské Staré Tenici. V jeho dechu policisté naměřili 1,96 promile alkoholu. Mladý muž už nic nezapíral. Je nyní podezřelý ze spáchání dvou trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na 10 let. Kromě toho se ještě dopustil přestupku řízení bez řidičského oprávnění, za což zákon ukládá pokutu až 50 tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x