Zastávkové zálivy v kvítkovické křižovatce v Otrokovicích čeká rekonstrukce

OTROKOVICE - Ředitelství silnic a dálnic ČR se podařilo získat rozpočtové náklady na rekonstrukci zastávek MHD v kvítkovické křižovatce v Otrokovicích. Jak informovala mluvčí města Lenka Krupková, radnice zároveň nechá opravit obrubníky a dlažby.

Ředitelství silnic a dálnic Zlín nás informovalo o záměru rekonstrukce zastávek MHD, na které se jim podařilo operativně získat peníze. Vzhledem k tomu, že ve vlastnictví společnosti je pouze silnice včetně zálivu, nikoliv obruba a chodníky, museli jsme celou situaci velmi důkladně zvážit a v krátkém časovém horizontu i zareagovat,“ uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Bez této návaznosti by hrozilo zastavení oprav zastávkových zálivů. Stavba zastávkových zálivů a nových obrubníků včetně dláždění na sebe totiž ze stavebního pohledu bezprostředně navazují.

Přesto, že nemáme nutné finance zanesené v letošním rozpočtu města, rozpočtovým opatřením jsme dokázali najít požadované peníze,“ doplnil otrokovický místostarosta Milan Plesar (Nový Impuls).

Na rekonstrukci dvou zastávek v blízkosti křižovatky v ulici Zlínská, ve směru na Zlín a na Otrokovice, schválili otrokovičtí radní částku 671 686 korun.

Pohodlnějšího a bezpečnějšího cestování se cestující dočkají ještě letos. Opravy by měly skončit do konce listopadu. „V celé investici máme na prvním místě požadavek na komfort a bezpečí při cestování. Použili jsme proto speciální kasselské obrubníky, které mají zaoblené hrany a umožňují zajetí autobusu i trolejbusu co nejblíže k nástupní hraně, čímž zlepšíme komfort cestování také lidem se sníženou schopností pohybu či invalidům,“ dodal Plesar.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x