Policisté se zabývají pádem dítěte z okna domu v Rožnově pod Radhoštěm

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Okolnostmi pádu dvouletého chlapce z okna rodinného domu v Rožnově pod Radhoštěm se od pondělního odpoledne zabývají policisté. V úterý řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Rodina událost neoznámila a malému dítěti ani nepřivolala záchranku. Na vše upozornili sousedé.

Soused dítě v otevřeném okně v prvním patře rodinného domku spatřil odpoledne kolem čtvrté hodiny. Podle něj malý chlapeček v okně nejprve stál a pak si sedl. Poté si chtěl znovu stoupnout, ale přitom mu s největší pravděpodobností ujela nožka a dvouletý chlapeček spadl asi z šestimetrové výšky na zem. Naštěstí dopadl na trávu a jako zázrakem se mu nic vážnějšího nestalo,“ konstatovala Javorková.

Plačící dítě odnesla domů jeho babička, kterou vyrozuměli sousedi. Hoch byl odřený, ale jinak se zdál v pořádku. „Ani matka, ani babička nezavolali chlapci rychlou záchrannou službu, prý se jim nezdálo, že by byl chlapec nějak zraněn. Učinili tak až sousedé, kterým se zdálo divné, že po pádu chlapečka z okna k domku dlouho žádný lékař nejede. Zdravotníci odvezli podřeného chlapce do valašskomeziříčské nemocnice, kde zůstal hospitalizovaný. Okolnosti případu nyní vyšetřujeme,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x